söndag 27 juli 2008

Nöjda människor bloggar sällan

När livet är som snällast och bäst och solen skiner är ju intresset för datorer och bloggande inte stort. Det finns ju så mycket mer att göra av sitt liv än sitta vid en dator… ligga på stranden och babbla, plaska i böljan den blå. Havet är faktiskt ganska varmt! Frekventera uteserveringar, dricka drinkar, läsa böcker… och åka på festival.

Den här gången gick färden till Holmön. En alldeles fulländad dag med strålande sol och lätt bris. Uppfriskande badvatten, goda vänner, bra musik, korsord, mat på stranden och total harmoni. Sedan visor i långa banor och sist kom Säkert! och gjorde en fenomenalt bra spelning. Att se den mycket återhållsamma publiken storma mot scenen och vilt börja dansa till ”Vi ska dö samtidigt du och jag” var som ett lyckopiller för alla. Och visst tror man bandet när de säger att de aldrig haft roligare på en spelning!

Alla vännerna gick omkring med jätteflin efter spelningen och som ett mantra upprepades: ”Vilken dag, vilken perfekt dag!” En sådan där dag som man vill ta med sig i en liten burk och öppna när vinterstormarna sveper över norrland.


Hemfärden tillbaka till fastlandet, sittande bland skrålande ungdomar, ljumma nattvindar och en fantastisk natthimmel mellan solnedgång och soluppgång.

Och just då är det man vet varför vi bor här. Mödan för allt slit, belöningen efter månader av mörker. Underbara sommar, underbara norrländska sommarnatt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är verkligen ljuvligt nu. Har just varit ute med mitt djur och gått och njutit av värmen. I dag blir det havet och sedan fortsättning av fondväggstapetsering. Fast jag vill gärna påpeka att jag verkligen gillar regn också. Fast inte så ofta.
Mrs lizzy

Anonym sa...

När det regnar får du ju använda dina kära gummistövlar :-)

Jag tyckte det var så fint när din tonårsdotter valde dig som den hon beundrar mest och tog med sig dina gummistövlar som illustration...måste ha värmt en prövad moders hjärta.

/Majvor

Anonym sa...

Ljuvliga bilder förresten Betty, det var ju det jag egentligen tänkt säga.
/M.