söndag 10 januari 2010

Tigerjakt

Medan ni fortfarande formodligen slog klackarna i taket (och med all ratt) bylsade vi pa oss massor med klader och i tidig gryning begav oss ut pa safari pa jakt efter stora randiga kattdjur. Dimman lag tat over nationalparken och det kandes som man var mitt i en saga - for i ingangen till parken passerar man i en ravin forbi gamla murar och vakttorn. Maharajan hade detta som sin jaktmark ganska langt in pa 1900-talet.

Kallt var det - -2 grader - och dimman lattade inte riktigt forran vid lunchtid. Tyvarr sa var tigrarna nagon annanstans i den stora parken, och det ar val anda det som ar vitsen med att vara pa safari - letandet. Sag lite apor och roliga faglar istallet.

Till hotellet och tina upp med frukost, vila och sedan lunch som vi faktiskt kunde ata ute for nu hade solen kommit fram och det var som en behaglig svensk sommardag.

Safarin nummer 2 for dagen var jatterolig - akte med kunniga guider i en liten jeep over stock och sten, och sten. Upp och ned i raviner och pa flodbaddar. Sag mycket fler djur den har gangen, massor med antiloper, gaseller, faglar, mungo, vildsvin. Men tigrarna, de var nagon annanstans. Guiderna gjorde verkligen allt for att vi skulle fa se, men tyvarr sa lag val katterna och solade mer privat... Trots att vi inte sett tigrar sa var det en jatterolig dag, och skont att vara ute i naturen.

I morgon bar det av mot Jaipur. En liten stad pa sa dar 2,5 miljoner innevanare. Vi har ocksa hunnit med att kolla in kaotiska Delhi och Agra med klassikska Taj Mahal innan vi hamnade har. Massor med intryck som ar ganska svara att sortera - men hittills far Indien tummen upp!

Nu ar det dags att sova, ha det gott!
kram kram

PS
Och var ar alla partyrapporterna???

3 kommentarer:

P sa...

Spännande och säkert helt fantastiskt ! Kram

Anonym sa...

Oj oj oj vilken bildvisning vi har att se fram mot :-)

Kram
//Kelly

Anonym sa...

Det låter fantastiskt! Hoppas att ni har det underbart. Kram Lill-A