tisdag 17 mars 2009

Kärnkraft

ytterligare ett litet motståndsinlägg mot den kärnkraftsvänliga debatt som just nu pågår. Där det heter att majoriteten av svenska folket minsann vill ha den....

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/trafik-och-energi/karnkraft/satsa-pa-fornybar-energi/

Fiffel å båg säger jag bara - starka lobbyister - och tänk så mycket pengar vattenfall redan har tjänat på att ta våra älvar och flytta till tyskland !!!!! Betänk att elen var vår d v s allas !!!! Och vi har betalat dyrt med mark och byar under vatten för att landet Sverige och dess industrier skulle ha billig och bra el och vara konkurrenskraftiga - och vad gör vi ???? Säljer allt vårt kapital till tyskägda bolag - ett litet påpekande såhär i fallskärms och bonustider.

Likadant är det med kärnkraft - suger ut stat och människor låter andra ta smällen - med dåliga arbtesförhållanden och cancer som följd. Nej heja vindkraft - som är cooperativ (nåja nästan) och där man kanske kan få en positiv företagsutveckling som gynnar bygden - fram för stora vindkraftsfabriker i norra Sverige. Låt förändringens vindar blåsa åt rätt håll den här gången - jag tänker då inte tiga still och definitivt kämpa emot om de tänker bygga nya verk. Bu för centern som så lättvindigt har sagt ja till fortsatt drift !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kärnkraftens vara eller icke vara är en svår fråga och åsikterna väldigt många.....tror jag avböjer att diskutera politik i detta forum.

Men det är bra med människor som engagerar sig i saker man tror på.

/Kelly

Anonym sa...

Och jag diskuterar mer ärn gärna både i detta forum och i andra :-))