söndag 1 februari 2009

Nya tider

I början av året bestämde jag och dottern att En (1) gång per vecka skulle vi laga något som vi inte lagat förr.
Och i torsdags blev det premiär för goda förutsatser.
Och bra blev det också, så här kommer receptet:

Vegetarisk lasagne

6 personer

Röd sås:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
(½ chilipeppar – spansk peppar)
1 burk krossade tomater (400 g)
1-2 dl grädde eller creme fraiche/grekisk yoghurt
2 tsk salt
½ tsk strösocker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från ½ kruka basilika

Fyllning
250 g bladspenat eller lite mer
200 g fetaost

8 - 10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över

Gör så här
1) Tina spenaten
2) Röd sås: Skala morötterna och riv grovt samt hacka zucchinin i bitar.
Skala lök och vitlök och hacka dem. Fräs tillsammans och tillsätt
3) Tomatkross och grädde samt kryddor.
Låt allt puttra ca 10 min. Tillsätt strimlade basilikablad.

I lasagneformen
4) Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form.
Strö över hälften av den tinade spenaten och fetaosten i smulor.
Täck med ett lager lasagneplattor.
5) Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
6) Överst ett lager röd sås och riven ost.
7) Gratinera i 225 grader i ugnen i ca 25 min.

Lätt som en plätt - och inspirerade ska vi fortsätta läsa kokböcker för stordåd även denna vecka!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter hur gott som helst. Visst borde det funka även utan zucchini. Har en zucchini-vägrare hemma.

Anonym sa...

Det såg gott ut! Vilken bra ide att laga ågot nytt. Ska själv försöka mig på det tror jag.
Mrs Lizzy

Anonym sa...

låter gott! Ser fram mot en favorit som du kan bjuda på när vi åker till fjällen :-)

/Kelly