söndag 17 mars 2013

Takdropp, fågelkvitter och vår i luften

Mars månad och vårsolen tränger sig på, ja det är så det känns när man ser allt dam. Det virvlar glatt runt i solljuset och tar ingen hänsyn till att just detta glada virvlade gör att det drar i grönsåpenerven. Dammet ligger som ett tjockt lager och vadderar alla pinaler i läggan. 

När snygg C frågade mig vad just jag ville hitta på i helgen svarade jag vårstäda, du vet en sån där härlig storstädning som mest påminner om ett flyttstäd. Ja när man städar skåp, lådor, rummen, sätter om blommor, tvätta, putsa fönster, rensar ur och får fri luft.

Jag frågade om han ville hänge med Betty på idrottsliga arrangemang med gemensamt intresse eller vad han hade lust att göra. Vet ni vad han svarade, han svarade - hjälpa till att städa! 

Klart att han får som han vill! Han bjöds in att delta i vårstädningen :) 

Sagt och gjort, startskottet gick vid halv nio på lördagmorgon efter en rejäl frukost.
Sovrummet var först ut sedan gick det med en frenesi och iver av sällan skådat slag. Lunch i all hast och sedan bara öka för att få in vårljuset i huset.  Fram mot aftonen var snygg C en bruten man. Han pustade, stånkade och uttalade en hel del negativa ordsatser ...... En massa gnäll för att vi hade städat i mer än tio timmar

Han jämförde uppdraget med en marinkårsexercis........tror inte att marinkåren accepterat en paus på nästan tre timmar pga. en hockey match ;) 




3 kommentarer:

P sa...

:-) ni har alltså städat er snygga....skulle behöva en arbetsledare....vi ska göra ett ryck men tar nog en våning i taget !

Adele sa...

Hahaha! Ja, nu känns två utekvällar i Hemavan som en ljum vårvind i jämförelse....

BB sa...

Det bör alltid finnas tid för viktiga hockeymatcher. Städningen finns ju alltid kvar!