måndag 7 juni 2010

Himlen vare lovad för public service

Såg en alldeles fantastisk föreställning på SVT2 i lördags som många av er säkert har sett på teater redan. Lo Kauppis enkvinnasföreställning Bergsprängardottern som exploderade. Lo Kauppi berättar mycket utlämnande om sitt liv som alkoholistbarn, bulimiker och knarkare. Något av det bästa jag sett på TV. Någonsin. Finns att se på svtplay. Gör det!

Lo Kauppi - Bergsprängardottern som exploderade

3 kommentarer:

B2 sa...

Ser en kort stund av föreställningen på SVT Play - jag gråter i mitt hjärta. I mitt arbete får jag en inblick om dessa och liknande företeelser!
Det finns barn/ungdomar med och utan föräldrar och syskon.

Jag blir glad (i allt elände) när jag läser att det FINNS föräldrar/anhöriga som engagerar sig/bryr sig - det räcker .... sååå oerhört långt!

Jag tror att man som förälder har lätt att "ta på sig skulden" för allt eller förlägger orsaken till allt som händer till sigsjälv eller "nåt" men det räcker att ÄLSKA SITT BARN.
Det kan vara så att man kan ta hjälp av andra vuxna och det är alltid heelt okey! En förälder är ALLTID förälder till barnet - och DET räcker och det kan man själv inte ta ifrån sig.

På samma sätt kände när min far och mor var sjuka - jag var anhörig - jag hade inte någon särskild profession - jag var dotter och ville mina föräldrar det allra bästa!

Jag räcker =)

B2 sa...

Å det gör jag =) alltså räcker till... å de e mina barn som har högsta prioritet nu!

Trots att det är tungt ibland!
men med ert stöd kan jag gå vidare :-) TACK!!!

Anonym sa...

Man kan bara göra sitt bästa och det är gott nog!

//Kelly