tisdag 22 september 2009

SEE YA´

Nu börjar den -Hållbarhetsveckan alltså. Idag har vi haft seminariet - Hållbart resande, klimat och energi i norr. Vilken blandning - unga och äldre - och från många olika grupper i samhället. Företag, politiker och tjänstemän - och det bästa av allt att nu pratar alla om Hållbar utveckling och vad man kan och behöver göra - både på nationell, regional, lokal nivå och hemma hos sig själv ! Så nu tjatar jag igen - alla kan göra nåt !
- "börja med det du är intresserad av och där man vill veta mer "som en klok föreläsare sa - Karin Stenmar från DEM-collective. Ung, kvinna och egen företagare - alltså VD - som gillar att shoppa som gillar mode men ville skapa ngt som inte ger miljöpåverkan varken socialt eller ekologiskt - däremot så vill hon ju tjäna pengar såklart.

Kolla in historien om hur hon och hennes kompanjon har byggt fabriker på Sri Lanka och Indien och om hur de tar fram jeans som är färgade med äka indigo och som numreras men inte kostar mer än värsta modejeansen.

1 kommentar:

Adele sa...

Och jag var så STOLT över dig igår Pebbles. Vilket program du/ni satt ihop! Och du var så duktig, kände att du hade koll på allt. Heja!
(och snygg var du också)